Portret, Jouw geschreven Portret

Het is mogelijk via Herinnering in Beeld “Jouw Geschreven Portret” te verkrijgen.

Met een uniek nieuw en integer levensverhaal van jou of een naaste is. Het geschreven Portret van Astrid Hooijmaijers een buitengewoon mooie manier een levensverhaal te vertellen. het unieke van het concept zit hem in de wijze waarop. Aan de hand van de Profeet Kahlil Gibran worden de gesprekken gevoerd.

Astrid portret

De schrijver:

“Een aantal jaren geleden keek ik naar het programma van Pauw en Witteman en constateerde ik dat de mensen, die bij hen aan tafel werden uitgenodigd, iets hadden meegemaakt in hun leven en daarover hadden geschreven, geschilderd of een film gemaakt.

Ik dacht toen meerdere malen, ‘Ooit wil ik ook aan die tafel zitten, want mijn leven is ook interessant om te delen. Mijn ervaringen, mijn kijk en mijn ontwikkeling zouden ook een inspiratiebron kunnen vormen voor anderen. Net zoals de ervaringen en ontwikkeling van andere personen mij hebben geïnspireerd en een bijdrage hebben geleverd aan de persoon die ik nu ben geworden en die ik ook wil zijn.’

Mijn behoefte om aan de tafel bij Pauw en Witteman uitgenodigd te worden werd gedurende de afgelopen jaren minder. Maar elke keer als ik de interviews in de Volkskrant Magazine op zaterdag lees, bespeur ik bij mezelf hetzelfde kriebelgevoel. Wat mij betreft mogen de interviews ook met ‘onbekende personen’ worden gehouden in plaats van vrijwel alleen maar de Bekende Nederlanders. Elk leven is uniek, elk individu is uniek en daarmee is elk levensverhaal uniek.

Een leven kan vrijwel nooit door middel van een aantal interviews in één verhaal worden verteld. Het schrijven van (auto)-biografische verhalen kost meer tijd en vergt gedetailleerder -journalistiek- onderzoek en is daarom ook een apart vak.

Het geschreven portret is een kijkje in iemands leven, in iemands gevoels- en denkwereld en beschrijft een stukje van de reis van iemands dromen, verlangens en ervaringen. Van het Verleden, maar ook van het Heden en de Toekomst.   Ieder mens is het waard om te worden gehoord en gezien en de keuze voor het maken van je eigen Geschreven portret is eigenlijk primair een cadeau voor jezelf.

En of je dit cadeau wel of niet wilt delen met anderen? Dat, én het moment waarop, bepaal je helemaal zelf.”   Het geschreven portret, Jouw geschreven portret. Opgetekend aan de hand van de thema’s van het leven, de door jou gekozen thema’s van jouw leven. Nieuwsgierig naar de vorm, duur van de interviews en de kosten? Mail dan naar info@delichtstrijder.nl . En als je hierdoor wordt geïnspireerd? Maken we samen een op maat ontwikkeld traject voor jouw geschreven portret!

Astrid Hooijmaijers

Geschreven Portret is een onderdeel van de Lichtstrijder.